Suze i neciji osmeh

Ona stoji na terasi.Duga,smedja kosa zaklanja joj lice ali je suza u oku ipak primetna.

Misli joj lutaju i po ko zna koji put dolaze do njegovog lika.

Pred sobom moze da vidi nestasnu kosu koja leti u svim pravcima,usne koje oblikuju najlepsi osmeh koji je u zivotu videla…Zastaje joj dah od pomisli na njegove nemirne oci.Te oci koje joj ne daju da zaspi.

Sve sto je ikada zelela,sve ono o cemu je oduvek sanjala nestalo je u trenu.U onom nestvarnom trenutku kada ga je pogledala u oci ludo se zaljubila u njih…a ne zna cak ni koje su boje.Stalno se gubi u njegovom pogledu. Ne razlikuje vise boje,oblike…

Napolju postaje hladno.Ona zatvara oci i kao da oseca njegov topao,nezan dodir. Okrenula bi se ali plasi je to sto iza nje nece biti nikoga.Zeli da jos trenutak laze sabe da je on tu.A negde duboko u srcu,ispod svih oziljaka i uspomena,stoji to da vise nikad nece biti u njegovom snaznom zagrljaju.Ali koza pamti…I pamtice zauvek njegove grube,a istovremeno tako meke dlanove…Krupne suze kvase joj kosu.

U daljini se odjednom cuje zvuk nekog motora.To kao da je budi iz sna.Naglo se okrece,grubo brisuci suze i  ulazi u sobu zalupivsi vrata.Carolija je nestala.Ljuta je na sebe sto je dozvolila da se opet rasplace.

“Zaboravicu te!”-prkosno govori iako zna da je on ne moze cuti.

Od kako je otisla od njega sve je tako bezlicno…Grad u kome je provela najlepse trenutke u zivotu sada je tako hladan.Ulice su za nju puste jer nema njega da tuda prodje.

On negde daleko zivi svoj zivot kao da u njemu ona nikad nije ni postojala.Smeje se,pije,uziva u svemu…zavodi neku drugu…

Nije vazno koliko je vremena proslo dok je stajala nepomicno.Mozda sekund-dva,mozda sat…a onda je u ogledalu videla meseceve zrake koje nije ni primecivala dok je bila napolju.

Istog trena su sve misli nestale,sve sem jedne:“Da li je on video kako je nebo nocas velicanstveno?”

Suze polako klize niz obraze…

 

Nikad nisam volela da pisem.Nisam ni umela...Onda sam se zaljubila u njega i napisala ovaj tekst.On mi je pomogao da razumem i sebe i druge.

Hvala mu za to.

 

P.S.Negde u ovoj pesmi krije se ON.